mandag 19. januar 2009

Lydfiler i bloggen

Det går ikke an å legge inn lydfiler direkte i bloggen. Vi skal bruke omveien via http://www.box.net/. Se her , her finner du en lydfil som jeg har i boksen min

youtube im Deutschunterricht

Wir arbeiten zur Zeit mit Deutschland nach dem zweiten Weltkrieg. Ich wollte unbedingt meinen Schülern Nachrichtensendungen von er Zeit um den Mauerfall zeigen. Das gibt es natürlich bei youtube. Was ich auch gefunden habe, ist eine "Photostory", die auf das schöne Lied von Reinhard Mey basiert. So ein Glück! Die ganze Nachkriegsgeschichte wird hier wiedegegeben, mit Meys poetischem Text und schönen Fotos. Glück gehabt!


Audacity

Jeg skal bli kjempeflink til å bruke Audacity.

Podkast


Jeg skal bruke Itunes for å hente ned podkaster
Se på disse interessante bloggene.

Kurs i digital kompetanse

I dag er dagen da jeg er på kurs på nye Sandvika videregående skole og har lært å abonnere på podcast via et program som heter Juice. Videre har vi lært å ta opp, redigere og sette sammen lyd i et program som heter Audicity. Det er veldig lett og kan fungere bra for eksempel til å velge ut deler av interessante radioprogram, gjøre de kortere, ta ut det interessant til elevene. Man kan også legge på egne kommentarer og for eksempel musikk. Man redigerer og spiller inn i audicity som et prosjekt - underveis - og lagrer så i Mp3, som en lydfil som elever (eller andre, "vanlige" mennesker) kan høre på. En slik kul lydfil som man selv har laget, kan man jo for eksempel legge til i en Photostory. Neste prosjekt: lære meg Photostory og lage et slags digitalt album med lydfil som jeg har laget selv.

NÅ skal jeg fortsette med utvikling av denne eminente bloggen.