fredag 6. februar 2009

Det koker

Kurt koker hodet. Mitt hode koker - og midt oppi det hele har jeg lyst til å reflektere i denne bloggen. Det var juleferie med 120 stiler (hvilken ferie :-). Så kom terminoppgjøret. Er det ikke retting, er det vikartimer. Er det ikke vikartimer, så kommer 10.klassinger for å sjekke ut om St.Hallvard er det rette valget for dem. så er det vurderingsgruppe og "lese-happening-dag" som skal planlegges.
I dag hørte jeg på Dagsnytt 18. Politikerdebatt om lærerutdanninga. Regjeringa vil gjøre noe med kvaliteten. Aasland skrøt videre av store summer (var det 440 millioner - er litt usikker) til etter - og videreutdanning av oss som allerede er i skolen. Høres fint ut, men det oppleves ikke alltid slik av oss. Det for mange enkeltstående kursdager med liten tid til å følge opp og videreutvikle det lærte i hverdagen. Skal det nytte, tror jeg, må man tenke veldig langsiktig og heller gi noen lærere mye tid til å lære seg nye ting og så må noen heller vente litt.
Nok klaging for i dag:
Selv om jeg var (og fortsatt er) stuptrøtt etter flere dager alene med barna og trening, skirenn, jobbing osv. , har jeg hatt en FIN dag på jobben. Tredjeklassingene er i ferd med å våkne fra tornerosesøvnen sin. Det er nå det gjelder. I tillegg til at vi hadde fine, rolige og tilsynelatende effektive timer med individuelt arbeid om språkhistorie på 1800-tallet, er "det indre livet" i klassene rett og slett fascinerende. Så mange innfall og kommentarer. Så mange blide og hyggelige ungdommer med uante mengde energi som gir seg de utroligste utslag.
Jeg er altså ikke bare trøtt, også glad.
Har også fått lyst til å lese blogger og til å blogge selv.
Takk til Marita og Ingunn Kjøl Wiig som har tatt til orde for EN karakter i norsk :-)

2 kommentarer:

Lill-Tove Rype sa...

Enig med deg, Nina; én karakter i norsk.

Marita sa...

Nei men Nina - har du laget en blogg uten å tipse meg! Så morsomt, nå er du i gang. Det koker hos meg også, fint med ferie nå, i dag har jeg brukt dagen til oppussing, forsåvidt greit med noe fysisk arbeid innimellom nynorskretting... Han en fortsatt fin ferie!