tirsdag 15. november 2011

Der November ist da!  Und gleich ist er zu Ende....

"Det er noko som fèr, det er noko som skjer, det er noko som hender. Det er ein som eg kjenner, det er november" synger Odd Nordstoga.
Det som fèr i meg er forkjølelse, det som skjer og hender er "altfor mye". November er en hard skolemåned - det merkes også på elevene. De har tusen ting på tapetet - og ikke alltid så god tid til tysk selvstudium :-( Jeg er litt urolig!


Tiden går utrolig fort. Det er allerede mange uker siden vi kom hjem fra språkskole i Berlin. Vi hadde en intens uke. Det er alltid en utfordring å flytte inn til en fremmed familie - med deres vaner og uvaner - men vi var heldige. Når det fikk gått seg til, var alle fornøyde. En varm takk til de 5 tyske familiene (som ikke leser denne bloggen!). BSI Sprachschule var en fin opplevelse. Hver dag 4 timer undervisning med Kristin, eine echte Deutsche, med `hæli` uttale og t-y-d-e-l-i-g diksjon. Jeg som lærer skulle egentlig ikke være tilstede, (men jeg var med i noen timer bare for å høre på henne!)

Jeg fikk selvsagt også noen gode tips. Hun leste lange tekster med elevene, de diskuterte i vei, holdt små innlegg og virket interessert. De sa de likte måten og vi trykker til vårt hjertet den eleven som priste blyanten og arket og sa det var godt med PC-fri. Alt til sin tid.

Kvaliteten på undervisningen var "som bestilt", og selv om lokalene ikke var "som i Drammen" (som en jeg kjenner godt sier om det meste), så var det bra nok. I pausene kunne man handle mat og forfriskninger hos tyrkeren i nabobygget.

Noe av det viktigste med turen, var at vi i gruppa vår ble kjent. Til daglig er vi godt spredt i Buskerud (Lier, Hønefosstraktene, Hemsedal). Nå var vi sammen hele tiden. Gruppa fungerte fint sammen. Håpet nå er at det nye vennskapet slår ut i faglig samarbeid.

Ingen kommentarer: